Kažu ljudi kako sve treba probati, ali isto i tako vele da ono što je dokazano dobro – ne treba mijenjati.
Takvog su mišljenja bili i Sanja Topić Zukanović i njen muž Alen Zukanović koji su u kanadskoj metropoli Torontu i njenom širokom dijapazonu međunarodne kuhinje dodali i jedan segment Bosne i Hercegovine – tačnije sarajevski somun, piše Al Jazeera Balkans.
Najveći argument za to bio je - ima odličnih ćevapa, a nema somuna što nikako ne može biti...
U ulici Kingston, nedaleko od obale Atlantika, nalazi se Somun Superstar, restoran koji nudi tradicionalno pecivo iz Bosne i Hercegovine sa kojim se mogu naći ćevapi, neke druge mesne ili vegetarijanske varijante, pa i slastice...
Na profilu restorana na Facebooku i na drugim društvenim mrežama ne manjka preporuka, pohvala, a mnogi gurmanski mediji su prenijeli pohvalne priče o poslu porodice Zukanović.
Otvorena krušna peć svima pokazuje kako teće proces pečenja somuna, na što su posebno ponosni.
U razgovoru za Al Jazeeru, Topić Zukanović govori kako je ideja o proizvodnji i ponudi somuna u Torontu „došla prirodno“, te kako je nekoliko faktora imalo ulogu u odlučivanju.
„Naravno, ljubav prema rodnom zavičaju i svemu lepom što tamošnje područje nudi. Recimo somuni – koji su jedinstveni za Sarajevo ili barem za moja romantična sećanja o Sarajevu“, ističe ona za naš portal.
„Takođe, u gradu, ovde u Torontu, se mogu pojesti jako dobri ćevapi, ali ne i somun. Što stvarno nema smisla! Jer sve dok ima brašna i drva, mogu da se prave bilo gde.“
Naša sagovornica nastavlja kako je ova godina donijela mnogo promjena, naročito kada je riječ o njihovim kćerkama...
Kompletan tekst pročitajte OVDJE.
Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!